Runor och Sejd

Runor och sejd - nordens magiska språk

Runor och sejd - med Leana Myhr

Runorna är Nordens gamla skriftspråk, symbolspråk och ett viktigt magiskt verktyg. Här finns gudinnor/gudar och väsen av allehanda slag som bebor det Nordiska landskapet. Detta är vår Nordiska naturs eget språk, våra rådare, vättar, alver, dvärgar och allehanda väsen förstår det och du kan genom Runorna hitta ditt eget sätt att kommunicera med dem.

Sejden är vår Nordiska shamanism och att sejda Sejden ett av de verktyg vi kan använda för att få budskap. Det här är en resa som går från historien och in i framtiden då Runorna hela tiden utvecklas, de är levande och dynamiska. Följ med på en spännande och utvecklande resa in i djupet av vårt arv.
 

Grundkurs - Runor o sejd "del 1"

Under den här helgen ger vi oss in i Runornas magiska värld. Du får lära dig Runorna för att ljuda och för att hitta kunskap och vishet, för att göra ”magi”, för att skicka böner och ta emot budskap.


Tillsammans med Runorna kommer också kunskap om den Nordiska mytologin och sagorna som berättar om den Nordiska världsbilden.

Du får göra en egen enkel Run-påse med runor av trä att använda för att fortsätta lära av Runorna efter helgen. Den här helgen är en introduktion för dig som vill börja vandra Runmagikerns väg.

Du behöver inte ha någon förkunskap om Runor, bara en stor lust att lära känna dem på riktigt och se vad de kan ge till just dig, hur du kan få djupare kontakt med denna del av den Nordiska naturen och kulturen.
 

Fortsättningskurs - Runor sejd del 2

Nu gräver vi oss djupare ner i den Nordiska mystiken och letar Runornas innersta väsen. Mer fokus ligger på att sejda Sejden och förstå dess betydelse. Du får göra resan längs Yggdrasils rötter, stam och krona med Runorna som ledsagare.
Vi kommer att praktiskt möta den Nordiska magin i övningar och ute i naturen. Vi gör magiska redskap och du får lära dig att använda Runorna i divination och som språkrör för de gamla Nordiska väsendena och för våra förföräldrar.
Din kunskap om och förmåga att kommunicera med naturen kommer att få en ordentlig skjuts framåt.
 

Lärare - runor och sejd

Leana Myhr - älvahäxan

Leana är är völvan och örtahäxan som bär traditionen om örternas kunskap ifrån hennes farmor som var en känd örtagumma ifrån Dalarna. Hon är shaman, duktig sejdare och medicinkvinna från Jämtland.
Med rötterna i den Nordiska traditionen besitter hon urgammal kunskap. Hon brinner för att sprida och dela kunskapen om våra Nordiska växter och deras förmågor.
Samt att sprida kunskap om växterna i vår flora. Med humor och allvar visar och delar hon med sig av örternas läkande, helande och magiska förmågor. Teori vävs samman med praktik och ceremoniella övningar. Leana står med ett ben i varje värld och förmedlar kunskapen från våra Förfäders och Förmödrars stora kunskapsbank om Moder Jord Naturen.


Läs mer här>> www.alvahaxan.se
 

Anmälan - runor o sejd

Du hittar vårt anmälningsformulär här>>
samt våra avbokningsregler>>

Lärare Leana Myhr
Lärare Leana Myhr

Datum - runor o sejd

Se kommande datum i vårt kalendarium>>