Örtmagi utbildning

Völvans Örtmagi en ettårig utbildning

Välkommen till en djupgående utbildning i örternas och växtriket värld.
Du kommer få ta del om örternas och växternas historia,
deras läkeförmåga, hur de används i magi och tillredning av olika slag utifrån ett Nordiskt shamanskt förhållningssätt. Denna kurs passar dig med ett ört-intresse som vill ha en god kunskapsgrund, som redan har kunskap kring ämnet och vill utvecklas eller kanske för dig som vill skapa en egen örtagård.


Du blir initierad i örternas magiska värld, för att öppna upp ytterligare dimensioner i förmågan att skapa relation med varje växt. Teori varvas med praktik där du får lära dig bakgrundshistoria, användningsområden, läkeförmågan och tillredning av tinkturer, omslag, salvor.
Du får lära dig hur örterna kan användas i magi och ceremoni.
Vi går igenom hur du plockar, skördar och använder örternas olika delar. Du får lära dig om örternas aktiva ämnen, olika former av beredningar och hur du tillverkar naturliga och ekologiska produkter. Vi tillverkar naturliga kroppsprodukter, salvor m.m. för både läkning och njutning.

Första helgen är introduktionen in i naturen och läkeväxternas magiska värld. Det blir landskapsvandring för att lära känna platsen och skapa kontakt med Moder Jord och växtriket. Träden får speciell fokus denna helg.

Andra helgen plockar de tidiga växterna,bereder och lär känna dem teoretiskt och i drömtiden. Leana berättar sagor om läkeörter och du initieras i de olika medicinerna som varje läkeväxt besitter. Du får göra din magiska örtpåse.

Tredje Helgen Nu är det tid att lära känna de sena växterna, örtagården är i sitt frodigaste tillstånd och det är tid för att skörda och förbereda för salvor, tinkturer och annan magisk medicin. Denna helg tittar vi närmare på rötternas användning och medicin. De inre resorna och magin fortsätter.

Fjärde helgen är det örta häxans helg då det kokas och blandas. Djupare ner i växtmagin med alla dess djupaste aspekter. Avslutningsceremoni i Naturens Tempel.
Intyg att du fått kunskap i Völvans växtmagi.

LÄRARE - Leana Myhr

Leana Myhr - älvahäxan
Leana är Shaman, duktig sejdare och medicinkvinna från Jämtland. Med rötterna i den Nordiska traditionen besitter hon urgammal kunskap. Hon brinner för att sprida och dela kunskapen om våra Nordiska växter och deras förmågor.
Samt att sprida kunskap om växterna i vår flora. Leana står med ett ben i varje värld och förmedlar kunskapen från våra Förfäders och Förmödrars stora kunskapsbank om Moder Jord Naturen.


Läs mer här>> www.alvahaxan.se

DATUM - Örtmagi utbildning

Se kommande datum i vårt kalendarium>>
 

KOSTNAD - Örtmagi utbildning

Priset för utbildningen är 19 500:- per år inkl. veg. kost och logi. (vg. meddela ev, matallergi). Det finns möjlighet att delbetala vid 4 tillfällen, á 5 390 kr.
 

ANMÄLAN - örtmagi utbildning

Du hittar vårt anmälningsformulär här>>
samt våra avbokningsregler>>