Örtmedicin utbildning I medicinkvinnans spår

Välkommen att kliva in i en djupgående resa i örternas magiska värld

Välkommen till en djupgående resa in i örternas magiska värld på Gaia Life Kursgård med medicinkvinnan Marie Sandberg som driver Örtmedicinska skolan i Göteborg. Under fyra helger fredag-söndag får du ta del av växternas magiska värld där teori varvas med praktik och ceremonier. Du bor under helgen på Gaia Life kursgård för att ta del av platsens magi, gåvor och kunna tillgodogöra dig hela utbildningen och den process som sker inom dig.  
Under utbildningen kommer du att få lära dig om över 100 olika läkeväxter och dess läkande, helande och magiska förmågor. Du får lära dig om anatomi, fysiologi, sjukdomslära och hur örter ska användas för att förebygga och läka obalanser på alla plan. Vid varje helg fokuserar vi på de växter som är aktuella att skörda just då för att leva i samklang med Moder Jord och växtriket. Det är en tid att hämta tillbaka och återknyta kontakten med moder jord och den naturliga läkekraftens traditioner som sedan urminnes tider användts av medicinkvinnor och örtgummor för att hela och läka.

Första helgen
Första helgen är är introduktionen in i naturen och läkeväxternas magiska värld. Det blir vandringar i den vackra omgivningen och örtagården på Gaia Life Kursgård för att lära känna växterna och fördjupa kontakten med moder jord. Vi går igenom hur växter är uppbyggda, växternas indelning, historik och om verksamma beståndsdelar. Du får bekanta dig med ett antal växter och vad de ska användas till både som medicin och i olika ceremonier. Du får även göra din egen örtamulett.

Andra helgen:
Vi fortsätter att gå igenom de växter som är aktuella att skörda just då. Du får lära dig hur man plockar, torkar, gör örtolja och tinktur. Vi förbereder för kommande helg då vi ska göra salvor, omslag och hudvårdsprodukter. Du får genom ceremonier och trumresor skapa kontakt med din växtbundsförvant.

Tredje helgen:
Tredje helgen är fokus på skapande. Du får göra dina egna hudvårdsprodukter med bas från föregående helgens oljor och tinkturer. Vi fortsätter att fördjupa oss i varje växts egenskaper och förmågor. Vi gör även örtceremoniblandningar.

Fjärde helgen:
Vi fortsätter att fördjupa oss i växternas egenskaper. Vi går igenom lite om eteriska oljor och gör Chakrabalansering med örter. Du får praktisera "drömmande" och skapa din egen drömkudde. Vi avslutar med en ceremoni och du får ett diplom vid kursens avslut. Flera omfattande kompendium ingår i kursen.
 

LÄRARE - Marie Sandberg

Marie Sandberg
Marie har arbetat med örtmedicin i 25 år och haft utbildningar i snart 20 år. Hon driver Örtmedicinska skolan i Göteborg som har en 1årig utbildning i örtmedicin och en 2årig utbildning i homeopati. Vidare är hon utbildad i örtmedicin, homeopati och har 60p basmedicin. Hon brinner för natur, djur, växter, trädgård och odling.


Läs mer här>> www.ortmedicinskaskolan.se

DATUM - I medicinkvinnans spår

Helg 1 27-29 mars
Helg 2 29-31 maj
Helg 3 24-26 juli
Helg 4 11-13 september

Se alla datum i vårt kalendarium>>

KOSTNAD - Örtmagi utbildning

21 500 kr/elev
Det finns möjlighet att delbetala vid 4 tillfällen, á 5950kr/helg.

ANMÄLAN - I medicinkvinnans spår

Du hittar vårt anmälningsformulär här>>
samt våra avbokningsregler>>